Livsmedelssäkerhet i fokus
På Orkla Foods Sverige tar vi livsmedelssäkerhet och hög kvalitet på största allvar. Att garantera säker mat i varje del av värdekedjan, från odling av råvaror till dess att produkten når butikshyllorna, är ett av våra främsta fokusområden. Vi ställer strikta krav genom vår egen standard för livsmedelssäkerhet, Orkla Food Safety Standard, som reglerar hur våra råvaror odlas, produceras och transporteras. De riktlinjer vi följer säkerställer att ingredienser, förpackningar och själva produkten är säkra att använda.
Alla våra fabriker och lager som hanterar mat och dryck revideras regelbundet i enlighet med stränga krav och är grunden för vårt livsmedelssäkerhetsarbete. Dessutom finns det ett krav på att alla leverantörer ska följa de strikta riktlinjer för säker råvaruproduktion som satts upp. I utvecklingsprocessen har alla våra livsmedel som lanseras genomgått en noggrann riskbedömning för att identifiera och kontrollera potentiella hälsorisker kopplade till förpackningar, ingredienser och användning.
Orkla Food Safety standard
Vi på Orkla Foods Sverige jobbar efter samma standard som alla Orklas portföljbolag som producerar mat och dryck: Orkla Food Safety standard. Standarden är baserad på den internationella standarden för säker mat från British Retail Consortium, och har vidareutvecklats för att täcka riskfaktorer som är viktiga för vår livsmedelsproduktion.
Standarden introducerades 2004 och är baserad på den internationellt erkända British Retail Consortium Global Standard for Food Safety (BRC Global Standard). Målet är att säkerställa en enhetlig hög nivå av livsmedelssäkerhet i alla fabriker som finns i de bolag som ägs av Orkla. Orklabolagen har också gemensamma system för livsmedelssäkerhet vid inköp.