Näring & välbefinnande
Som en ledande producent av mat och dryck vill vi bidra till bättre matvanor. Även små ändringar i salt-, socker- och fettinnehållet i produkter som man äter och dricker varje dag ger viktiga förbättringar av folkhälsan. Därför samarbetar vi aktivt med myndigheter och livsmedelsbranschen för att göra vardagsmaten mer hälsosam. Vår filosofi är att hälsosam mat ska smaka gott. Därför kompromissar vi aldrig med smaken när vi minskar halten av salt, socker och mättat fett i kända favoriter, detsamma gäller i utvecklingen av nya varianter av älskade klassiker.
För att göra det enklare att äta hälsosamt, grönt och hållbart ökar vi vårt fokus på växtbaserad mat. Och strävan efter att göra populära favoriter hälsosammare genom att utveckla produkter i linje med hälsotrender fortsätter.
För att få ny kunskap om matens påverkan på kroppen bedriver vi flera samarbeten med kompetens- och forskningsmiljöer. I likhet med konsumentinsikt är detta viktigt i utvecklandet av nya produkter.
Bra information är en förutsättning för att kunna göra medvetna val i butiken. Därför tycker vi att det är viktigt att göra det lätt för våra kunder och konsumenter att veta vad produkterna innehåller genom tydlig och transparent produktinformation.
Växtbaserat för framtiden