Att få fler att äta mer växtbaserat
Det vi äter står för ungefär en tredjedel av de konsumtionsbaserade klimatutsläppen i Sverige och det absolut mest effektiva sättet att minska utsläppen är att skifta till en mer växtbaserad diet. Dessutom är forskningen enig i att vi behöver äta mer grönt och mindre kött för vår hälsas skull. Därför är det viktigt att vi alla minskar mängden kött vi äter och istället äter mer grönt. Mer grönt på tallriken är också positivt för den biologiska mångfalden eftersom det kräver betydligt mindre jordbruksmark än kött och mejeriprodukter, vilket minskar behovet av att omvandla naturområden till jordbruksmark.
Att bli ledande på växtbaserat
Proteinskiftet är en av våra viktigaste strategiska frågor framåt. Vår målsättning är att göra växtbaserad mat attraktivt för alla, inte bara veganer och vegetarianer.
Några av våra växtbaserade produkter
Felix hybridbullar
Felix små delikatessköttbullar med nötkött och grönsaker är en hybridbulle med kryddning precis som originalet och med 34 % grönsaker; morot, blomkål, palsternacka och kikärta. Denna innovation kombinerar det bästa av två världar – en klassisk, välsmakande köttbulle med ett hälsosammare och mer hållbart innehåll.
Anamma, god vegomat för alla tillfällen
Anamma började sin resa för ca 20 år sedan, långt innan vego hamnade på allas läppar. Filosofin har alltid byggt på att vego-mat ska vara riktigt god och oavsett om du är vegan eller köttätare. Idag hittar du allt från vegofärs och vegochorizo till pizzorna vegomexicana och vegocapricciosa.
Branschorganisationen Växtbaserat Sverige
Att främja konsumtion och produktion av växtbaserade livsmedel.